Kraj karijere za Luisa Suareza?

Jedan od najboljih napadača u posljednjih 20-ak godina ima velikih problema s povredom koljena

21.06.2023. 09:38
  • Podijeli:
luis_suarez - reuters-63a4136212a0b.webp Foto: Reuters

Veliki Luis Suarez mogao bi završiti svoju karijeru, javljaju brazilski mediji i pišu da je o tome već obavijestio čelnike Gremija. Razlog zašto neće odigrati još jednu sezonu za klub s kojim je pod ugovorom jest povreda desnog koljena koja mu zadaje prevelike probleme u igri.

Suarez je u Gremio došao prije šest mjeseci i potpisao je ugovor do kraja 2024. godine. U klubu rade na raskidu ugovora, no uz klauzulu o kazni bude li se reaktivirao u nekom drugom klubu. To bi trebalo značiti da neće prema Inter Miamiju u kojem bi ponovo igrao u napadu s Leom Messijem, kao što je to radio godinama u Barceloni.

Suarez je za Gremio odigrao 25 utakmica. Postigao je 11 i asistirao za osam golova. U karijeri je nastupao još za Nacional i Groningen prije transfera u Ajax (111 golova, 68 asistencija u 159 utakmica) i potom u Liverpool (83 gola, 46 asistencija u 133 utakmice) u kojem je proveo tri godine.

Šest godina igrao je za Barcelonu (195 golova, 113 asistencija u 283 utakmice), a u Španiji još za Atletico Madrid. U trofejima bogatoj karijeri bio je pet puta prvak Španije i jednom osvajač Lige prvaka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()