Koliko je Dinamo zaradio plasmanom u osminu finala Konferencijske lige?

Prvak Hrvatske plasmanom u osminu finala zaradio je dodatnih 600.000 eura

22.02.2024. 21:45
  • Podijeli:
Dinamo_Zagreb_Betis_fotoMarko Lukunic_PIXSELL-65d7b13aa756d.webp Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Fudbaleri Dinama plasirali su se među 16 najboljih timova u Konferencijskoj ligi i osigurali još minimalno dva ovosezonska meča u Evropi.

Dinamo je u play-off rundi u dvomeču bio bolji protiv favoriziranog španskog Betisa. Tim Sergeja Jakirovića u prvom susretu u Sevilli slavio je sa 1:0, a večerašnji revanš u Zagrebu okončan je neriješeno 1:1.

Prvak Hrvatske plasmanom u osminu finala zaradio je dodatnih 600.000 eura.

Ukupno je Dinamo od evropskih mečeva ove sezone inkasirao oko 7,3 miliona eura.

Eventualni plasman u četvrtfinale Konferencijske lige donio bi im dodatnih milion eura.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()