Kodro o otkazu sa klupe BiH: To je političko pitanje, malo je sumnjivo

Imenovan na mjesto selektora Bosne i Hercegovine 3. augusta, a otkaz je dobio nešto više od mjesec kasnije, 21. septembra

04.11.2023. 15:25
  • Podijeli:
Meho Kodro-64fff79ece86f.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Nekadašnji selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Meho Kodro je u razgovoru za španske medije otkrio zbog čega je dobio otkaz na klupi Zmajeva.

Istakao je da se nije još navikao na to, ali da je riječ o političkom pitanju te da je sve malo sumnjivo, no dodao je da takve stvari ne prima previše k srcu.

"To je političko pitanje, malo je sumnjivo, ali dobro sam. Proveo sam nekoliko dana u Španiji, sigurno je da me to dirnulo poslije svega što se desilo, ali iskustvo vam daje mogućnost da ovakve stvari ne primate previše k srcu. To je što je", rekao je Kodro te dodao:

"Živimo u svijetu koji je takav kakav je i moramo ga znati pravilno procijeniti i nastaviti dalje, nema druge. Doživio sam sve u svijetu nogometa, a stvari koje su se desile vas tjeraju da proživite nešto drugačije. Nije da sam se navikao na to, ali možete odlučiti vidjeti stvari sa određene distance i ne vezivati se za ono što se dešava u tom trenutku".

Podsjetimo, Kodro je imenovan na mjesto selektora Bosne i Hercegovine 3. augusta, a otkaz je dobio nešto više od mjesec kasnije, 21. septembra.

Na klupi Zmajeva je vodio dvije utakmice i to protiv Lihtenštajna kući i Islanda u gostima. Zabilježio je pobjedu protiv Lihtenštajna i poraz od Islanda zbog čega je dobio otkaz sa klupe naše nacionalne selekcije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()