Klinsmann ima svog favorita: Dolaze osvojiti SP i osvojit će ga

Legendarni njemački napadač i nekada selektor "Elfa"

18.11.2022. 09:38
  • Podijeli:
Jürgen Klinsmann-profimedia-1667749859734.webp Foto: Profimedia

Legendarni njemački fudbaler i bivši selektor "Elfa" Jurgen Klinsmann, komentirat će Svjetsko prvenstvo za BBC.

U razgovoru za BBC je otkrio koga smatra za favoritom u Kataru.

"Uvijek je glavno pitanje uoči Svjetskog prvenstva ko će ga osvojiti. Ovaj put kao favorite vidim Brazil i Argentinu, dvije reprezentacije koje dolaze gladne trofeja nakon jako kvalitetnih nastupa u kvalifikacijama", poručio je Klinsmann.

"Lionel Messi je Argentinina pokretačka snaga. Ima 35 godina i zna da mora ići po svoje prvo svjetsko prvenstvo. Brazil je kvalitetan na svakoj poziciji. Gledao sam Brazilce puno prethodnih godina i bio sam impresioniran. Dolaze u Katar osvojiti Svjetsko prvenstvo i mislim da će uspjeti."

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje u nedjelju utakmicom domaćina i Ekvadora.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()