Klinsman izazvao skandal: U reprezentaciju pozvao igrača koji je u zatvoru!

Son Džun Ho je prije skoro četiri nedjelje uhapšen na aerodromu u Šangaju pod sumnjom da je primio mito

06.06.2023. 11:58
  • Podijeli:
Jirgen Klinsman-1667745263889.webp Foto: Profimedia

Selektor reprezentacije Južne Koreje Jirgen Klinsman saopštio je spisak igrača za predstojeće prijateljske mečeve sa Peruom i Salvadorom, a na njemu je i fudbaler Šandun Tajšana Son Džun Ho, koji se skoro četiri nedjelje nalazi u kineskom zatvoru, prenosi AP.

Ho je 2021. godine osvojio titulu u Kini sa Šandunom. On je prije skoro četiri nedjelje uhapšen na aerodromu u Šangaju pod sumnjom da je primio mito. Ho je prošle godine igrao za reprezentaciju Južne Koreje na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Kineski mediji su prošlog mjeseca prenijeli da se optužbe za podmićivanje odnose na navodno namještanje utakmica, u koje je umiješan trener Hao Vej. Zbog sumnje na korupciju u Kini je uhapšeno desetak osoba, među kojima je i bivši selektor fudbalske reprezentacije Li Te.

Fudbalski savez Južne Koreje (KFA) saopštio je da je uprkos posjetama Kini prikupljeno malo informacija o prirodi optužbi protiv igrača Šanduna.

"Ne znamo u kakvom je fizičkom i psihičkom stanju Ho, ali je važno da mu pružimo podršku. Jasno je da smo svi šokirani situacijom. Zaista se nadamo i molimo da bude oslobođen. Ali to nije u našim rukama. On je na spisku u slučaju da se nešto dogodi", rekao je Klinsman, koji je u februaru imenovan za novog selektora Južne Koreje.

Južna Koreja će 16. juna igrati prijateljski meč sa Peruom, a četiri dana kasnije sastaće se sa Salvadorom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()