Kapiten reprezentacije Engleske upitan za nastup na Euru

Na pripremama engleske reprezentacije za Evropsko prvenstvo dogodila se nezgoda koja je dovela do povreda njihovog kapitena Harryja Magueirea

06.06.2024. 16:39
  • Podijeli:
harry maguire reuters-646f09d56fe55.webp Foto: Reuters

Trenutno je podosta upitno hoće li Harry Maguire biti u mogućnosti putovati na Evropsko prvenstvo.

Na pripremama engleske reprezentacije za Evropsko prvenstvo dogodila se nezgoda koja je dovela do povreda njihovog kapitena Harryja Magueirea.

Povreda je to zbog koje će on gotovo sigurno propustiti prvi susret prvenstva, koji će Engleska odigrati protiv Srbije, no sad je pitanje hoće li Maguiere biti spreman i za iduće utakmice.

Još jedan dan do finalnih popisa

Kako pišu engleski mediji, Southgate, koji s popisa reprezentacije, nakon što je kući poslao i Curtisa Jonesa, mora otpisati još pet igrača, mogao bi upravo svog kapitena ostaviti kod kuće.

Southgate mora finalni popis predati do petka u ponoć, a Maguire je danas propustio posljednji trening pred prijateljski susret protiv Islanda. On, Luke Shaw i Lewis Dunk, koji je zaigrao u ponedjeljak protiv BiH, radili su po posebnom programu.

Gareth mu neizmjerno vjeruje

Maguire je Southgateov veliki oslonac, koji je bio standardan u reprezentaciji čak i dok je imao veliku krizu u dresu Manchester Uniteda. Ove sezone popravio je svoje partije pa je čak ostalo vrlo malo onih koji su smatrali da nema mjesta u Gordon Albionu.

Isto tako, Maguire je uglavnom u dresu reprezentacije pružao puno bolje partije nego u onom Crvenih Đavola.

31-godišnji Harry za Englesku je odigrao 63 utakmice, dok je ove sezone u klupskom dresu odigrao 31 utakmicu.

Engleska natjecanje na Euru otvara protiv Srbije, a u njihovoj skupini još se Danci, s kojima igraju drugi susret te Slovenci.

Što se tiče eventualnog susreta s Hrvatskom, on je vrlo realan u četvrtfinalu, no niti jedna reprezentacija prije toga ne smije razočarati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()