Kaneova statistika je zapanjujuća: Napadač Bavaraca prešišao sve Engleze

Nogometaši Bayerna odlično su otvorili utakmicu protiv Real Madrida na Allianz Areni

01.05.2024. 16:14
  • Podijeli:
harry kane reuters-65a1b36760c00.webp Foto: Reuters

Nogometaši Bayerna odlično su otvorili utakmicu protiv Real Madrida na Allianz Areni, ali Real kao Real, prvi udarac na gol Kraljeva bio je dovoljan da Madriđani dođu u vodstvo preko Viniciusa.

Kroos je fantastično uposlio Brazilca, a on bježi Kimu i mirno posprema loptu u mrežu.

Bayern je i dalje držao pritisak na posljednju liniju Reala do kraja poluvremena, ali nije mogao doći do pogotka u prvih 45 minuta. Ali, očito da je na poluvremenu Tuchel dodatno naoštrio svoje igrače, samo u tri minute su preokrenuli susret u svoju korist.

Prvo je Sane odlično pobjegao po desnom krilu i silovitim udarcem u prvi kut matirao Lunina, a samo tri minute kasnije, u 57. minuti Harry Kane je pogodio s bijele točke za 2:1 Bavaraca.

Kane je tako došao do svog osmog pogotka u ovoj sezoni Lige prvaka. 31-godišnjak uz osam golova ima i tri asistencije, dakle 11 direktnih sudjelovanja u pogocima, čime je postao najuspješniji Englez u povijesti Lige prvaka u jednoj sezoni.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()