Jurgen Klopp stiže u Barcelonu? S njim bi moglo doći i veliko pojačanje

Lapota želi novi početak sa Kloppom na klupi svog velikana, a mediji već imaju potencijalne transfere ukoliko Nijemac zaista stigne u Kataloniju

29.01.2024. 20:16
  • Podijeli:
jurgen klopp - reuters-63f7279a535c5.webp Foto: Reuters

Jurgen Klopp i Xavi Hernandez su u samo nekoliko sati razmaka objavili kako napuštaju Liverpool, odnosno Barcelonu na kraju sezone. Naravno, to je stvorilo lavinu špekulacija u inostranim medijima.

Njemački stručnjak je ipak nešto bliže klupi ‘Blaugrane’ od pukih nagađanja s obzirom da izvori bliski ovom velikanu prenose kako je on čovjek od povjerenja za Joana Laportu.

Lapota želi novi početak sa Kloppom na klupi svog velikana, a mediji već imaju potencijalne transfere ukoliko Nijemac zaista stigne u Kataloniju.

Luckasti stručnjak bi sa sobom u tom slučaju iz Liverpoola povukao i Thiago Alcantaru koji se već povezivao sa januarskim transferom u redove španskog giganta.

Sve je stopirao kormilar ‘Redsa’, a sad kada je poznato da odlazi na kraju sezone, neće biti mnogo prepreka da zajedno spakuju stvari i otisnu se u novi izazov.

Alcantara je izdanak Barcelonine čuvene omladinske škole, a važi za jednog od najboljih, odnosno najtalentovanijih veznjaka svoje generacije.

Iako je u poznim igračkim godinama, Španac očigledno ima povjerenje stručnog štaba na čelu sa Kloppom i navodno je upravo on jedna od posljednjih slagalica koja nedostaje u sadašnjoj igri trećeplasirane momčadi La Lige, piše AM Sport. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()