Jakirović odobrio odlazak: Vezni nogometaš Dinama stigao u redove Zrinjskog

"Dobrodošao Luka!", kratko su poručili iz Zrinjskog

02.09.2023. 18:40
  • Podijeli:
Luka Lukanić_foto_FB Cropped-64f34ac9c3ee4.webp Foto: Facebook/HŠK Zrinjski

Veznjak Dinama i igrač kojeg smatraju velikim talentom - Luka Lukanić, danas je i zvanično stigao na posudbu u redove Zrinjskog.

Ovaj nogometaš će, navodi se, u redovima Plemića boraviti na posudbi iz zagrebačkog Dinama u trajanju od jedne godine, a svemu je kumovao i sadašnji trener Modrih Sergej Jakirović, koji je ranije bio trener Zrinjskog.

Jasno, želja Dinama je da ovaj nogometaš dobije što je više moguće prostora za igru, odnosno minutažu koja mu je potrebna da bi se adaptirao na seniorski nogomet, a koliko će imati prostora za takvo nešto u Zrinjskom, ostaje da se vidi.

Jasno je, također, i to da će Zrinjskom biti potreban širok igarčki kadar, s obzirom na to da će igrati na dva fronta - Premijer ligu BiH i UEFA-inu Konferencijsku ligu.

"Dobrodošao Luka!", kratko su poručili iz Zrinjskog.

Lukanić je prvi meč za Dinamo odigrao protiv Astane u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a taj susret Modri su pobijedili rezultatom 2:0.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()