Iz Zrinjskog optimistični pred finale Kupa BiH: Najavljuju odbranu titule u Banjaluci

Fudbaleri Borca podigli su pehar šampiona, poznato je da u Evropu idu još Zrinjski, Sarajevo i Velež, a u niži rang sele Tutla Siti i Zvijezda 09

21.05.2024. 11:45
  • Podijeli:
Zrinjski_GOSK_foto_Zrinjski-66427e62ad90b.webp Foto: HŠK Zrinjski

Sve dileme u WWin fudbalskoj ligi Bosne i Hercegovine su riješene utakmicama 32. kola igranim u ponedjeljak.

Fudbaleri Borca podigli su pehar šampiona, poznato je da u Evropu idu još Zrinjski, Sarajevo i Velež, a u niži rang sele Tutla Siti i Zvijezda 09.

Zavjesa na fudbalsku sezonu biće spuštena sutra na „Gradskom stadionu“ u Banjaluci, gdje se očekuje novi spektakl. U revanšu finala Kupa Bosne i Hercegovine snage će odmjeriti Borac i Zrinjski, dvije definitivno najbolje ekipe trenutno u bh. okvirima.

„Plamići“ su ove sezone ostali bez trofeja u prvenstvu, ali im minimalna pobjeda od 1:0 u prvom meču finala igranom prije dvije sedmice u Mostaru na stadionu „Pod Bijelim brijegom“ budi nadu da klupske vitrine ipak mogu ukrasiti jednim peharom.

„Idemo u Banjaluku motivisani i spremni. Imamo prednost od 1:0 i naravno da ništa nije gotovo. Očekujem jako tešku utakmicu, ali mislim da smo mi kada je najteže, najbolji. Idemo odbraniti titulu Kupa. Igramo protiv Borca koji je s nama najbolja ekipa. Mislim da će biti napeto, vodimo 1:0, treba pametno odigrati”, rekao je Željko Petrović, šef stručnog štaba Zrinjskog, prenose “Nezavisne”.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()