Iz grčkog zatvora pušteno još 16 navijača Dinama

Svi uhapšeni navijači su ispitani na sudu, a prema pisanju grčkih medija, bilo je podnijeto 95 zahtjeva za puštanje na slobodu

20.12.2023. 13:07
  • Podijeli:
atina grčka reuters-64d4a5178c7d8.webp Foto: Reuters

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je da je iz grčkih zatvora na slobodu pušteno još 16 navijača fudbalskog kluba Dinamo iz Zagreba, čime je ukupno oslobođen 91 hrvatski državljanin.

„Prema informacijama koje je primila ambasada Hrvatske u Atini, na slobodu je pušteno još 16 hrvatskih državljana, što čini ukupni broj od 91 hrvatskog državljana puštenog na slobodu“, navodi se u saopštenju.

Pripadnici navijačke grupe Bad Blue Boys su od augusta bili raspoređeni u 14 zatvora širom Grčke zbog učešća u tuči sa navijačima AEK-a u kojoj je poginuo navijač atinskog kluba.

Kao i ostalima i ovoj grupi je ponuđena i iskorištena novčana pomoć pri povratku u Hrvatsku, a ministarstvo je navelo da je ponuđena i mogućnost plaćanja kaucije uz kasniji povrat radi ubrzavanja procedura, ali ta ponuda nije iskorištena jer je kaucija uplaćena putem advokata navijača.

Svi uhapšeni navijači su ispitani na sudu, a prema pisanju grčkih medija, bilo je podnijeto 95 zahtjeva za puštanje na slobodu.

Vlada će putem ambasade u Atini i dalje pomagati hrvatskim državaljanima i održavati komunikaciju na svim nivoima sa grčkim odgovarajućim tijelima, dodaje se u saopštenju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()