Italijani tvrde: Mourinhu se sprema otkaz, zamijenit će ga legenda kluba

Vučica u lošoj formi

15.01.2024. 10:58
  • Podijeli:
jose_mourinho - reuters-1666937401505.webp Foto: Reuters

Romini vlasnici nezadovoljni su igrom i rezultatima ekipe pod vodstvom Josea Mourinha i spremni otkazati saradnju portugalskom stručnjaku, navodi Sportmediaset.

Poznato je i ime trenera koji bi ga mogao naslijediti. U pitanju je legenda kluba Daniele De Rossi.

Roma je nakon poraza u kupu od gradskog rivala Lazija (1:0) poražena i od Milana (3:1) u posljednjem kolu Serie A. Njen trenutni položaj na tabeli ne garantuje joj izlazak u Evropu u sljedećoj sezoni. Ono što je posebno poražavajuće za vlasnike kluba jest omjer Rome protiv ekipa koje se bore za Evropu. Od 24 moguća boda iz utakmica s njima, Roma je osvojila njih tek šest.

De Rossi je za Romu igrao od 2001. do 2019. godine. Ukupno je nastupio u 616 utakmica za nju, postigao 63 i asistirao za 60 golova. Bio je dio italijanske reprezentacije koja je 2006. osvojila svjetski naslov. Trenerska karijera mu je kratka. Započeo ju je u italijanskom drugoligašu SPAL-u u oktoru 2022., a otkaz ondje dobio u februaru 2023. nakon omjera od tri pobjede, šest remija i osam poraza.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()