Insajder: Kompany je odmah dobro procijenio tri najveća problema Bayerna

Novi trener Bavaraca

30.05.2024. 18:20
  • Podijeli:
vincent kompany reuters-66588380ed71c.webp Foto: Reuters

Vincent Kompany (38), legendarni stoper Manchester Cityja i Belgije, novi je trener Bayerna. Ekipu jednog od najvećih klubova na svijetu preuzeo trener sa samo četiri godine trenerskog iskustva. Prvi posao mu je bio u matičnom Anderlechtu 2020.

S najvećim belgijskim klubom je u dvije sezone osvojio treće i četvrto mjesto u prvenstvu te igrao finale kupa. Zatim je u ljeto 2002. preuzeo Burnley. U prvoj sezoni s tim klubom je kao uvjerljivi prvak Championshipa sa 101 bodom izborio Premiership. Ali, ove sezone je od tamo ispao sa samo 5 pobjeda u 37 utakmica. Presudili su mu mali budžet i nedovoljno kvalitetna ekipa.

No, Kompany je na glasu kao inteligentan, detaljan i pronicljiv tip. Potvrđuje to i Bayernov insajder Georg Holzner, novinar Kickera. On piše: "Tokom kratkih pregovora s Maxom Eberlom, članom uprave zaduženim za sport te sportskim direktorom Christophom Freundom, Kompany je ekspresnom analizom došao do istog zaključka kao i Thomas Tuchel kada je prije godinu dana preuzimao ekipu te Ralf Rangnick, kada je prije mjesec dana pregovarao s čelnicima Bayerna.

Kompany je dakle detektirao kao i spomenuti da Bayern ima tri velika problema: U ekipi je previše igrača koji nisu na nivou Bayerna. Nedostaje vođa. Potrebna je nova kičma. Ove tri glavne boljke moraju sanirati Kompany i Eberl. Bayern želi posao na tržištu završiti i ekipu za iduću sezonu kompletirati najkasnije do kraja Eura, dakle sredine jula."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()