Igrači West Hama se tukli za svoje porodice nakon napada huligana AZ-a

Da stvar bude gora, policija i redari su prvobitno reagovali jako tromo i sporo

19.05.2023. 09:56
  • Podijeli:
WestHam_AZ_tucnjava_foto_TW-64671b876eb3b.webp Foto: Twitter/@FBAwayDays

Huligani nizozemskog AZ-a napravili su veliki skandal nakon utakmice protiv West Hama jer su napali "obične navijače", tačnije porodice igrača ovog engleskog tima poslije utakmice.

West Ham je odbranio prednost od 2:1 iz prvog meča i s novom pobjedom od 1:0 osigurao plasman u finale UEFA-ine Konferencijske lige, no dok su njegovi igrači slavili historijski uspjeh na terenu, na tribinama se dešavala degutantna situacija.

Huligani koji prate AZ preskočili su ogradu svoje tribine i u pokušaju da dođu do drugog dijela, gdje su smješteni gostujući navijači, otišli su prema loži u napali porodice gostujućih igrača.

Da stvar bude gora, policija i redari su prvobitno reagovali jako tromo i sporo, pa su i igrači West Hama sami morali da se umiješaju i da brane svoje porodice.

Na snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama mogu se vidjeti igrači engleskog tima Michail Antonio i Flynn Downes kako preskaču reklamne panoe i da se guraju sa zaštitarima, kako bi se probili do lože i branili svoje porodice od huligana.

Srećom, na kraju niko nije ozbiljnije povrijeđen, a nema sumnje da će UEFA nakon svega žestoko kazniti AZ zbog ovog sramotnog poteza njihovih huligana.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()