Igrači Fenerbahčea se zagrlili, a onda je Edin Džeko svima pokazao ko je gazda u svlačionici!

Džeko je pokazao još jednom kakvo pojačanje je Fener dobio, ali i da nije bez razloga odmah po dolasku u tim od Ismaila Kartala dobio kapitensku traku

12.12.2023. 14:12
  • Podijeli:
Edin Džeko-6533ab5163867.webp Foto: PRINTSCREEN/FENBAHCE SK

Fenerbahče je u subotu u gradskom derbiju kao gost pobijedio Bešiktaš sa 3:1 u okviru 15. kola turske Superlige. Nakon pobjede Fenerbahče je objavio i video iz svlačionice koji je nastao pred početak susreta, a u centru pažnje našao se Edin Džeko.

Fenerbahče je uspio da dođe do velike pobjede protiv gradskog rivala Bešiktaša i nastavi borbu za prvo mjestu turske Superlige.

Još jednu odličnu utakmicu odigrao je i bh. reprezentativac Edin Džeko koji je zabio prvi pogodak na meču kada je u 10. minuti pogodio za 1:0 nakon odlične asistencije koju je upisao Dušan Tadić.

Oxlade-Chamberlain je uspio da vrati Bešiktaš u život i poravna na 1:1, no pobjedu Fenerbahčeu donijeli su Tadić i Szymanski golovima u drugom poluvremenu za konačnih 3:1.

Jasno je koliko je za Fenerbahče ovo važna pobjeda u utrci s ljutim rivalom Galatom za prvo mjesto u Superligi jer nakon 15 odigranih utakmica oba kluba trenutno imaju po 40 osvojenih bodova.

Džeko je pokazao još jednom kakvo pojačanje je Fener dobio, ali i da nije bez razloga odmah po dolasku u tim od Ismaila Kartala dobio kapitensku traku.

Naime, Fenerbahče je na YouTube kanalu objavio video nakon utakmice o gostovanju Bešiktašu, a na istom je bio i dio iz svlačionice gdje su Kartal i Džeko održali govor igračima pred početak susreta.

Kada je Džeko uzeo riječ svi su ga pomno slušali, a s obzirom na iskustvo Dijamant je znao da u derbi utakmicama Fenerbahče jednostavno nema pravo na kiks ukoliko želi da ispuni cilj i nakon 10 godina čekanja ponovo bude prvak Turske.

"Momci ovo je ta utakmica. Moramo igrati fudbal, nema sutra i popravne utakmice. Ako želimo da ostvarimo ciljeve ovo je ta utakmica, danas. Koncentracija i disciplina nam trebaju danas i momci igrajte s karakterom. Mi smo dobra ekipa i znamo kako možemo igrati. Idemo pobijediti. Ajde momci", rekao je Džeko, a zatim dobio ovacije od ostatka ekipe.

Iako ima već 37 godina Džeko je pokazao da je i dalje u vrhunskoj formi, te oduševljava partijama u dresu Fenerbahčea.

U dosadašnjem dijelu sezone bh. napadač je za turski klub u prvenstvu odigrao 15 mečeva i zabio je čak 12 golova, te dodao još četiri asistencije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()