I CIES objavio prognoze: Hrvatska 10., Srbija 11. favorit prvenstva

Brazil je i ovdje prvi favorit, ispred Španjolske, Francuske, Engleske, Portugala, Njemačke, Argentine, Nizozemske i Belgije

Autor: UNA HR
21.11.2022. 13:22
  • Podijeli:
hrvatska-katar-reuters-1669033060516.webp Foto: Reuters

U poplavi prognoza rezultata i pobjednika Svjetskog prvenstva u Kataru, svoja je predviđanja dao i Međunarodni centar za sportske studije (CIES).

CIES je objavio redoslijed favorita na katarskom Mundijalu, prema kojem se Hrvatska konačno našla među deset favorita, dok je na 11 mjestu Srbija. 

Ovaj se redoslijed temelji na Impact Scoreu, što su u CIES-u objasnili sljedećim riječima:

"Impact Score računa se iz prosječne kvalitete utakmica u kojima su igrači sudjelovali tijekom posljednjih godinu dana, zatim prema minutama odigranim u službenim utakmicama u zadnjih godinu dana, prema pojedinačnom nastupu igrača u usporedbi sa suigračima i protivnicima te u usporedbi s igračima istog tehničkog profila."

Brazil je i ovdje prvi favorit, ispred Španjolske, Francuske, Engleske, Portugala, Njemačke, Argentine, Nizozemske i Belgije. Hrvatska se nalazi na desetom mjestu, dok je Srbija 11.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()