Hrvati dobili visoku kaznu zbog ponašanja navijača u Berlinu

Odluka Disciplinske komisije

18.06.2024. 20:30
  • Podijeli:
hrvatska reuters-6671c4b38ccb5.webp Foto: Reuters

Disciplinsko tijelo UEFA-e donijelo je odluku o kazni Hrvatskom nogometnom savezu zbog ponašanja dijela navijača na utakmici 1. kola grupe B UEFA Europskog prvenstva između Španije i Hrvatske koja je odigrana u Berlinu 15. juna.

Nakon disciplinske prijave, HNS se očitovao o navedenim incidentima, a disciplinsko tijelo UEFA-e na današnjoj je sjednici donijelo odluku o visokoj novčanoj kazni. HNS je kažnjen sa 63.875 eura za bacanje plastičnih čaša od strane navijača te s 24.000 eura za paljenje baklji, odnosno ukupnim iznosom od 87.875 eura, donosi HNS.

Hrvatski nogometni savez će, skladno proceduri, zatražiti obrazloženje odluke, nakon čega će biti donesena odluka o eventualnoj žalbi na ovu odluku.

HNS se zahvalio rekordnom broju navijača koji su na jednoj utakmici bodrili hrvatsku nogometnu reprezentaciju, na podršci i navijanju bez bilo kojeg oblika rasizma ili diskriminacije, ali su zamolili navijače da se suzdrže od bacanja predmeta te paljenja baklji u narednim utakmicama kako sjajna atmosfera ne bi bila zasjenjena ovakvim kaznama.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()