Hebibović zabio hat-trick za pobjedu igmana protiv Zvijezde 09

Sjajna utakmica i prva pobjeda tima iz Konjica u novoj sezoni

05.08.2023. 18:58
  • Podijeli:
igman zvijezda 09 3-64ce7f62e7ac0.webp Foto: Zvijezda 09

Fudbaleri Igmana savladali su Zvijezdu 09 na gostovanju 4:3 u Ugljeviku i upisali prve bodove u novoj sezoni Premijer lige BiH.

Početak meča pripao je Zvijezdi 09 i prvih 25 minuta igre imali su posjed lopte i napadali iz prekida.

Ipak, gosti prvi dolaze u vodstvo, poslije pola sata igre. Aldin Mešić uposlio je Anela Hebibovića koji pogađa za prednost gostiju iz Konjica.

Samo sedam minuta kasnije vratila se Zvijezda golom Zorana Danonskog. Radost ekipe Mihajla Jurasovića nije trajala ni nekoliko minuta, već u narednom napadau Hebibović pogađa ponovo za 2:1 Igmana.

Četiri minute kasnije kapiten Konjičana kompletirno je hattrick, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Kontrolisao je sastav Dženisa Ćosića igru i u nastavku susretu, nisu dozvoljavali Zvijezdi 09 da ozbiljno zaprijeti.

Domaći su na isteku sat vremena igre imali prvu dobru priliku u drugom dijelu, ali se istakao Aldin Ćeman.

Sedad Subašić ušao je u igri u 72. minuti, a samo minut kasnije postiže gol i daje nadu Zvijezdi da u finišu izbjegne poraz.

Ali, sve nade domaćoj ekipi utišao je ubrzo novim golom Anel Mešić za 4:2. Uspjeli su domaći autogolom u sudijskoj nadoknadi doći do 4:3, ali više nije bilo vremena.

Igman u narednom kolu 12. augusta dočekuje Slogu, a istog dana Zvijezda 09 ide na gostovanje u Gabelu ekipi GOŠK-a.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()