Harry Kane izjednačio rekord star 60 godina

Sa još devet utakmica za obaranje rekorda, kapiten Engleske se također približio sezonskom rekordu od 41 gola koji je postavio Robert Lewandowski u dresu Bayerna 2020-21

10.03.2024. 11:07
  • Podijeli:
bayern kane reuters-64eb977209d14.webp Foto: Reuters

Harry Kane je postigao hat-trick dok je Bayern Minhen savladao Mainz sa 8-1 u subotu, izjednačivši rekord star 60 godina i održavši nade svog tima da će uhvatiti lidera Bayer Leverkusen.

Kane, koji je također upisao dvije asistencije, sada ima 30 golova u svojoj prvoj sezoni u minhenskim bojama, čime je izjednačio rekord u broju golova u prvoj sezoni koji je njemačka legenda Uwe Seeler postavio za Hamburg 1963-64.

Sa još devet utakmica za obaranje rekorda, kapiten Engleske se također približio sezonskom rekordu od 41 gola koji je postavio Robert Lewandowski u dresu Bayerna 2020-21.

Ova pobjeda je bila druga najveća pobjeda Bayerna ove sezone, odmah iza njihovog rušenja Darmstadta rezultatom 8-0 u oktobru.

Bayern sada zaostaje sedam bodova za neporaženim Leverkusenom Xabija Alonsa, koji u nedjelju domaćim slabom Wolfsburgu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()