Haland oborio rekord engleskog fudbala!

Po broju golova u sezoni

12.04.2023. 07:37
  • Podijeli:
haaland - reuters-6411669c59ee7.webp Foto: Reuters

Fudbaler Mančester Sitija Erling Haland postao je novi rekorder engleskog fudbala po broju golova postignutih u jednoj takmičarskoj sezoni. 

Norvežanin je u pobjedi Sitija nad Bajernom (3:0) postigao 45. gol u sezoni računajući sva takmičenja, čime je prestigao Ruda van Nisterloja i Mohameda Salaha. Van Nistelroj je 44 gola u dresu Mančester Junajteda postigao u sezoni 2002/03, dok je Salah isti učinak imao u dresu Liverpula u sezoni 2017/18. 

Haland do kraja sezone ima još najmanje 11, a najviše 15 utakmica i izvjesno je da će u naredna dva mjeseca dodatno pomjeriti rekord.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()