Haaland na udaru kritika navijača zbog videa s treninga

Protiv Top 5 ekipa iz Engleske zabio samo jedan gol

02.04.2024. 15:24
  • Podijeli:
erling haaland reuters-6546780724324.webp Foto: Reuters

U derbiju 30. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City i Arsenal su odigrali bez pogodaka, što je najviše razveselilo Liverpool koji je zadržao vodstvo na tabeli. City je imao daleko veći posjed lopte i više udaraca, međutim, niti jedna ekipa nije željela previše riskirati.

Odbrana Arsenala je odigrala sjajnu utakmicu, a posebno je nevidljiv bio Erling Haaland. Čudesni norveški napadač ove je sezone u Premier ligi zabio 18 golova u 24 susreta te šest u sedam u Ligi prvaka, no statistika kaže da je prilično blijed u duelima s najjačim ekipama.

Haaland je ove sezone u Premier ligi protiv ekipa iz Top 5 (uz City, to su Arsenal, Liverpool, Tottenham i Aston Villa) odigrao šest utakmica, a uspio je zabiti samo jedan gol. Da nešto nije u redu, složio se i legendarni Roy Keane, koji je kao stručni komentator bio jako oštar prema igri Norvežanina protiv Arsenala.

"Ovo je bilo jako loše. Njegova ukupna igra je jako slaba. Ispred gola je najbolji na svijetu, no ukupno je to jako loše. Igra mu je na nivou igrača iz engleske četvrte lige. Mora popraviti kroz iduće godine i popravit će, ali mora na tome što prije raditi", rekao je Keane.

Danas se na društvenim mrežama pojavila snimka s treninga City na kojoj Haaland ne briljira s loptom, a navijači su ga odmah krenuli prozivati za manjak tehnike, što mu se i inače često predbacuje kada ga se kritikuje.

"Roy Keane je bio u pravu kad je rekao da je Haaland četvrtoligaški igrač u svakom trenutku osim kad treba zabiti gol", "sjajan strijelac, loš nogometaš", "dodaje kao golman", "zamisli napadač u Premier ligi koji ima 1.90m i nula tehnike" i "Haaland je dokaz zašto biti najbolji strijelac u Evropi i biti Zlatna lopta nisu iste stvari", samo su neki od komentara s društvenih mreža.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()