Grčka policija u lovu na ubicu: 50 navijača u bijegu, pod istragom 20 policajaca

U laboratorijima su u toku i istraživanja identifikacije putem DNK-a

10.08.2023. 07:37
  • Podijeli:
atina grčka reuters-64d4a5178c7d8.webp Foto: Reuters

Grčka policija pokrenula je sveobuhvatnu potragu za ubicom Michalisa Katsourija, koji je smrtno ranjen nožem u neredima pred stadionom AEK-a u kvartu Nea Filadelfeia.

Grčka policija vjeruje da će sigurnosne kamere i DNK dovesti do ubojice Michalisa Katsourisa, navijača AEK-a koji je poginuo u navijačkim neredima u Ateni, a za koje Grci optužuju Bad Blue Boyse i njihove grčke pomagače, kako se sumnja iz redova navijača Panathinaikosa.

Kako javlja grčka televizija SKAI, policijske ekipe od jutra su na širem području Nea Filadelfeije do OAKA-e i pomoću snimaka s kamera istražuju rutu koji su prošli hrvatski huligani.

Procjenjuju da su u ranoj fazi te rute mnogi od huligana nosili kapuljače kako bi sakrili svoje lice. Grčka policija nada se da će sve huligane identificirati, a možda će pronaći i nova lica za kojima će se tragati, s obzirom na to da mnogi od hrvatskih huligana koji još nisu uhapšeni nisu uspjeli pobjeći iz Grčke.

Drugi dio istrage ubrzanim tempom provodi načelnik štaba Grčkih oružanih snaga. Izdan je nalog da se utvrdi odgovornost službenih lica bez obzira na rang, a pod istragom je 15-20 policajaca svih činova. Činjenica je da je grčka policija loše reagirala i provodi se istraga da se utvrde odgovorni za napravljene propuste.

Ispitat će se sve osobe koje imaju veze sa slučajem. U laboratorijima su u toku i istraživanja identifikacije putem DNK-a. Na taj se način može identificirati počinitelja ubistva 29-godišnjeg prijatelja AEK-a.

Protiv 105 uhapšenih za incidente i ubistvo Michalisa Katsourisa pokrenut je kazneni progon za 4 kaznena djela i 7 prekršaja, dok se za ostalima umiješanim traga, piše grčki NEWS24/7.

Tri istražitelja, jedan redovni i dva pomoćna, vodit će glavnu istragu u slučaju krvavih incidenata i ubistva 29-godišnjeg navijača AEK-a, čiji je spis pozamašan.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()