Građani upisali novu pobjedu i nastavili potjeru za Liverpoolom i Arsenalom

Velika borba za titulu u Engleskoj

06.04.2024. 15:32
  • Podijeli:
city reuters-66114e652efd5.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Manchester Cityja pobijedili su na Selhurst Parku u 32. kolu Premiershipa ekipu Crystal Palacea rezultatom 4:2 te su tako nakon dugo vremena uvezali dva uzastopna trijumfa.

Susret je počeo loše po prvaka Evrope budući da je Mateta još u trećoj minuti doveo domaće u vodstvo. Ipak, slavlje je trajalo samo deset minuta kada je De Bruyne pogodio za izjednačenje. Ujedno je 1:1 bio i rezultat prvog poluvremena.

Samo što se krenulo sa centra u nastavku meča City je preokrenuo rezultat golom Lewisa. Potom je uslijedio novi show raspoloženog De Bruynea. Prvo je u 66. minuti asistirao Haalanda za 3:1, a onda je i sam četiri minute kasnije postigao pogodak na asistenciju Rodrija.

Konačnih 4:2 za City postavio je Edouard golom četiri minute prije kraja utakmice.

City je današnjom pobjedom prestigao Arsenal i izjednačio se s liderom Liverpoolom na vodećoj poziciji Premiershipa s tim što njihovi rivali imaju utakmicu manje. Crystal Palace je na 14. poziciji.

U narednom kolu City dočekuje Luton, dok će Crystal Palace gostovati Liverpoolu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()