Gotovo je! Liverpool pronašao novog trenera, Nizozemac će naslijediti Kloppa

O tome da će nizozemski stručnjak Slot naslijediti Jurgena Kloppa na klupi Liverpoola priča se već nekoliko dana, a sada se taj posao može smatrati i završenim

26.04.2024. 22:25
  • Podijeli:
Arne Slot-646f30f56be95.webp Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino/Tanjug

Ugledni italijanski novinar Fabrizio Romano je večeras uz svoju prepoznatljivu krilaticu "Here we go" objavio ime novog trenera Liverpoola, a to je Arne Slot.

O tome da će nizozemski stručnjak Slot naslijediti Jurgena Kloppa na klupi Liverpoola priča se već nekoliko dana, a sada se taj posao može smatrati i završenim.

Klopp je prije nekoliko mjeseci najavio da napušta klupu Redsa, koji su od tada u aktivnoj potrazi za njegovim nasljednikom.
Prvi izbor bio je Xabi Alonso, ali bivši igrač Liverpoola odbio je Redse koji su se morali okrenuti drugim opcijama, a izbor je na kraju pao na Slota!

Liverpool je večeras, kako kaže Romano, dogovorio posljednje detalje obeštećenja koje će isplatiti Feyenoordu, klubu koji i dalje vodi Slot.

Slot ima 45 godina i prošle sezone je osvojio titulu prvaka Nizozemske s Feyenoordom, a ove godine je s ovim timom stigao do trofeja u Kupu Nizozemske.

Ranije je vodio ekipu AZ Alkmaara i Cambuura, a iza njega je i skromna igračka karijera koju je proveo u domovini nosivši dresove Zwollea, NAC Brede i Sparte Rotterdam.

Rukovođenje prvim timom Liverpoola Slot će preuzeti na kraju sezone, kada se Klopp oprosti od klupe Redsa poslije gotovo devet godina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()