Gol Vlahovića, ali remi Juventusa

Derbi u Seriji A zaveršen je bez pobjednika: Verona - Juventus 2:2

17.02.2024. 21:01
  • Podijeli:
dušan vlahović, fk juvnetus - 27 jan 2024 - foto profimedia-65b558d274d4f.webp Foto: Profimedia

Derbi u Seriji A zaveršen je bez pobjednika: Verona - Juventus 2:2 u 25. kolu Serije A.

Meč na stadionu ‘’Markantonio Bentegodi“ posle mnogo uzbuđenja završen je rezultatom 2:2 (1:1).

Bio je to duel dva tima u lošoj formi, torinska Stara Dama je na prethodna tri meča osvojila samo bod (Empoli 1:1, Inter 0:1, Udineze 0:1), a Verona samo dva na posljednje četiri utakmice (Roma 1:2, Frozinone 1:1, Napoli 1:2, Monca 0:0).

I u ovom duelu su oba tima pokazala slabositi, ali i vrline, pa su na kraju i podijeli bodove. Akteri su bili i srpski reprezentativci, Darko Lazović u timu Verone, Filip Kostić i Dušan Vlahović u ekipu Juventusa. Stefan Mitrović je bio na klupi za rezervne igrače Verone.

Dva puta su fudbaleri u plavo-žutim dresovima imali prednost. Prvo u 11. minutu nakon savršenog udarca Mihaela Folorunša.

Juve je uspjeo da izjednači zahvaljujući srpskim reprezentativcima Filipu Kostiću i Dušanu Vlahoviću. Prvi je iznudio jedanesterac, pošto je nakon njegovog šuta lopta pogodila u ruku Džeksona Čačua.

Vlahović je za razliku od nekih prethodnih pokušaja bio siguran sa 11 metara i postigao 13. gol u Seriji A ove sezone (drugi je strijelac lige iza Lautara Martineza sa 20).

Folorunšo je pravio velike probleme odbrani Alegrijevog tima. Početkom drugog poluvremena upisao je asistenciju za novo vođstvo Verone. Gol je postigao 24-godišnji Holanđanin Tijani Noslin.

Međutim, samo tri minuta kasnije uzvratio je Adrijen Rabio sjajnom reakcijom poslije nabačene lopte Lokatelija – 2:2.

U narednom kolu Juve dočekuje Frozinone, dok Verona gostuje Bolonji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()