Fudbalska reprezentativka BiH potpisala za milanski Inter

Klub iz Milana je objavio kako je Milinković potpisala ugovor do 30. juna 2026. godine

05.02.2024. 20:55
  • Podijeli:
Marija Ana Milinković_foto_SFK2000-65ad1424bbfea.webp Foto: SFK 2000

Marija Ana Milinković, fudbalska A reprezentativka Bosne i Hercegovine, zvanično je postala nova članica milanskog Intera.

Zmajica je to i najavila još prošlog mjeseca, a sada su transfer potvrdili SFK 2000 Sarajevo i Inter.

Klub iz Milana je objavio kako je Milinković potpisala ugovor do 30. juna 2026. godine.

Oglasio se i sarajevski klub.

"SFK 2000 Sarajevo službeno potvrđuje da je jedna od najboljih igračica našeg tima i Premijer lige BiH, reprezentativka naše države, Marija Ana Milinković, nova igračica milanskog Intera. Naš klub je postigao dogovor s italijanskim velikanom, te će Marija debitovati za svoj novi tim. Ovaj transfer ostat će upamćen kao najveći u historiji bh. ženskog fudbala. Sigurni smo da će Marija biti najbolji mogući ambasador i promotor SFK 2000 Sarajevo i naše države! Sretno, Maške", navedeno je na facebook stranici SFK 2000 Sarajevo.

Milinković se pridružila Maji Jelčić, saigračici iz reprezentaciji BiH, koja također nosi dres milanskog kluba.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()