Fudbaleri Chelseaja postavili negativan rekord

Londonski Plavci su vezali četiri uzastopna meča bez datom gola u svim takmičenjima prvi put još od 1993. godine

13.04.2023. 11:32
  • Podijeli:
chelsea - reuters-64287fbec831f.webp Foto: Reuters

Nije neobično izgubiti od Reala, pogotovo ne u Madridu. U fudbalu je poraz od dva gola razlike nadoknadiv, ali prvi preduslov je postići gol. A to je i bukvalno postala misaona imenica za fudbalere Chelseaja.

Londonski Plavci su vezali četiri uzastopna meča bez datom gola u svim takmičenjima prvi put još od 1993. godine!

Redom: Aston Villa 0:2, Liverpool 0:0, Wolverhampton 0:1, Real Madrid 0:2.

A nije moralo tako da bude: statistika kaže da su fudbaleri Chelseaja večeras protiv Reala uputili deset šuteva na gol što je statiatički njihov najbolji učinak u Ligi šampiona još od novembra 2013. kad su na utakmici protiv Juventusa 13 puta šutirali ka golu.

I još jedan poražavajući podatak: ove sezone su doživjeli više poraza nego što su zabilježili pobjeda – poraz protiv Reala im je 16. u sezoni u svim takmičenjima, za to vrijeme su ostvarili jednu pobjedu manje.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()