Fešta na čekanju: Lacio odgodio Napolijevu titulu

Iluzorno je očekivati dramu, jer je Napolitancima do kraja sezone potreban svega jedan bod. I njega trebaju uzeti sutra na gostovanju kod Udinezea

03.05.2023. 23:07
  • Podijeli:
Lacio Felipe Anderson_Profimedia-6452ca62c01f2.webp Foto: Profimedia

Fudbaleri Lacija savladali su Sasuolo sa 2:0, vratili se na drugo mjesto Serije A i tako odgodili šampionsku promociju Napolija.

Napolitanci su prethodnog vikenda imali sve u svojim rukama. Sve što su trebali da urade je da na "Maradoni" savladaju Salernitanu i potom podignu pehar čekan 32 godine.

No, prvu meč loptu su propustili, remiziravši 1:1.

Nova šansa se ukazala večeras, u slučaju da Nebesko-plavi kiksaju pred svojim navijačima. Ali, nisu.

Golovima Felipea Andersona i Tome Bašića upisali su novu trojku i tako teoretski ostali u trci.

Iluzorno je očekivati dramu, jer je Azurima do kraja sezone potreban svega jedan bod. I njega trebaju uzeti sutra na gostovanju kod Udinezea (20.45 časova).

U ostalim susretima ove večeri Inter je kao gost deklasirao Veronu rezultatom 6:0 uz dva gola i prekid posta Edina Džeke.

Milan je "iščupao" bod protiv Kremonezea (1:1), dok je istim rezultatom završen okršaj Monce i Rome.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()