Fantastični Demirović postigao dva gola u bavarskom derbiju, ali Bayernu idu bodovi

Zmaj igra u sjajnoj formi

27.01.2024. 17:33
  • Podijeli:
ermedin demirovic reuters-65b5302fb6b5a.webp Foto: Reuters

Aktuelni prvaci Njemačke, fudbaleri Bayerna upisali su vrlo vrijednu pobjedu u bavarskom derbiju na gostovanju Augsburgu, a rezultat je glasio 3:2.

Bayern se dosta muči u posljednje vrijeme s igrom pa mu je trebala jedna nešto lakša pobjeda, no i danas su se mučili, ali ostvarili bitna tri boda.

Minhenski velikan je do vodstva došao u 23. minuti kada je pogodio mladi Aleksandar Pavlović, kome je to i prvijenac u dresu Bayerna. Do odlaska na odmor lijep gol je postigao Alphonso Davies i tako je poluvrijeme završeno rezultatom 2:0 u korist Bayerna.

Na startu drugog dijela na scenu je stupio sjajni reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović, koji je u 52. minuti lijepo glavom pogodio za smanjenje prednosti Bayerna.

To je za Demirovića deveti gol u sezoni Bundeslige, a ima i šest asistencija, čime je u potpunosti opravdao kapitensku traku, koja mu je dodijeljena prije početka sezone i potencijalno najavio transfer u još veći klub tokom ljeta.

Harry Kane je 23. golom u sezoni povisio vodstvo Bayerna na 3:1 u 58. minuti i tada se činilo da će gosti doći do još jednog laganog trijumfa.

No, u završnici prava drama. Domaći su dobili dva jedanaesterca, prvi je promašio Sven Michel, a onda je u 94. minuti drugi jedanaesterac za domaće na meču izveo Demirović i postigao novi gol.

Demiroviću je to 10. gol u sezoni. Ipak, njegova dva pogotka protiv velikog Bayerna ipak nisu bila dovoljna da Augsburg osvoji makar bod.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()