Evo zbog čega Maguirea opet ismijava nogometni svijet

United je nakon prvog poluvremena imao vodstvo od 2:0 zahvaljujući golovima koje je postigao Sabitzer u prvom poluvremenu

14.04.2023. 09:45
  • Podijeli:
harry_maguire - reuters-1664360671261.webp Foto: Reuters

Engleski defanzivac Harry Maguire tragično je u 92. minuti susreta četvrtfinala Evropske lige protiv Seville postigao autogol i tako svoj Manchester United ostavio bez pobjede u prvom duelu protiv španskog tima.

United je nakon prvog poluvremena imao vodstvo od 2:0 zahvaljujući golovima koje je postigao Sabitzer u prvom poluvremenu, no u finišu susreta su nesretno postigli dva autogola i od velikog vodstva došli do remija te ostali bez pobjede.

Prvo je u 84. minuti Malacia loptu poslao u svoju mrežu, a onda u 92. minuti viđena je tragikomična situacija u kaznenom prostoru Crvenih đavola, kada je nakon udarca El Nesyrija lopta, koji je išao daleko od gola, lopta pogodila Maguirea u glavu i završila iza leđa De Gee za konačnih 2:2.

Nakon što je shvatio šta se desilo, Maguire je samo kleknuo na koljeno i nije mogao vjerovati šta mu se desilo, posebno jer je na teren ušao na poluvremenu kada je njegov tim imao vodstvo od 2:0.

Treba reći i to da je Maguire nedavno dobio velike pohvale od trenera Erika ten Haga i priznanje da se mnogo popravio, no nakon sinoćnje situacije, opet je postao meta ismijavanja na društvenim mrežama.

Podsjećamo, riječ je o igraču koji je 2019. godine plaćen 87 miliona eura, no od dolaska na Old Trafford nije ispunio očekivanja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()