Evo šta je Misimović poručio Huseinbašiću nakon što je odlučeno da može igrati za Zmajeve

Promijenio sportsko državljanstvo

21.02.2024. 13:44
  • Podijeli:
zvjezdan misimovic ns bih-64929db613d4c.webp Foto: NS BiH

U NS/FS BiH danas je stigla zvanična potvrda da Denis Huseinbašić može nastupiti za nacionalni tim Bosne i Hercegovine.

FIFA Komitet za status igrača je prihvatio zahtjev Huseinbašića i NS/FS BiH za promjenu sportskog državljanstva tako da mladi fudbaler sada može igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Iako se početkom 2023. godine mislilo da će odabrati Bosnu i Hercegovinu, već u martu se pod izgovorom da ima privatne obaveze nije pojavio u Zenici, ali je uredno nastupio za U-21 reprezentaciju Njemačke. Sportski direktor reprezentacije BiH Zvjezdan Misimović sve je vrijeme uvjeravao javnost da će Denis igrati za Zmajeve.

Nakon tri prijateljske utakmice u kojima je dao i tri gola, upisao je i dva nastupa na U-21 Evropskom prvenstvu.

No, onda je uslijedila mini-kriza, više je sjedio na klupi u Kolnu nego igrao, a U-21 reprezentaciju Njemačke više nije mogao igrati, a kod selektora A reprezentacije Njemačke Juliana Nagelsmanna nije bio u planovima.

Nakon današnjih vijesti, odmah se oglasio i direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović, koji je na svom Instagram profilu napisao: “Dobrodošao”.

Denis Huseinbašić je rođen 3. jula 2001. godine, a trenutno nastupa za njemački 1.FC Köln.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()