Evo koji su igrači prije Haalanda zabili pet golova u jednoj utakmici Lige prvaka

Norvežanin u Premier ligi zabio 28 golova

15.03.2023. 07:35
  • Podijeli:
haaland - reuters-6411669c59ee7.webp Foto: Reuters

Norveški reprezentativac Erling Haaland sinoć je postigao je pet golova u revanšu osmine finala Lige prvaka između Manchester Cityja i RB Leipziga, a na kraju je bilo čak 7:0.

Haaland je tako postao treći igrač koji je u jednoj utakmici Lige prvaka postigao pet pogodaka. Prije njega to su učinili Luiz Adriano za Šahtar protiv Bate Borisova 2014. i Leo Messi za Barcelonu protiv Bayera 2012. godine.

Nakon što je prva utakmica završila 1:1, engleski sastav je dominantno odradio susret na  Etihadu. Haaland je hat-trick ostvario već u prvom poluvremenu zabivši u 22., 24 i drugoj minuti sudijske nadoknade.

Ilkay Gundogan povećao je na 4:0 u 49. minuti, nakon čega je Haaland zabio još dvaput - u 54. i 57. minuti. Trener Cityja Pep Guardiola iz igre ga je izvadio u 63. minuti, kada je ušao Julian Alvarez. Konačni rezultat postavio je Kevin de Bruyne u sudijskoj nadoknadi.

Haaland je došao na deset pogodaka u ovoj sezoni Lige prvaka. Uz to ima 28 golova u Premier ligi i jedan u Liga kupu.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()