Englezi protiv BiH istaknuli poznati stih s kojim kreću u pohod na evropsku titulu

Pucaju od optimizma

04.06.2024. 12:24
  • Podijeli:
engleska reuters-665ee73cb898b.webp Foto: Reuters

Utakmica protiv Bosne i Hercegovine poslužila je Englezima da pobjednički krenu u pohod na osvajanje Evropskog prvenstva, a takvim porukama su navijači ispratili igrače na prvoj od dvije pripremne utakmice.

Engleska je rezultatom 3:0 bila bolja od BiH predvođene novim selektorom Sergejom Barbarezom. Utakmica je za obje selektore poslužila kako bi provjerili neke nove opcije, a Englezima i zbog činjenice da im je potrebno u što boljem raspoloženju otići na Evropsko prvenstvo.

Uspjeli su Englezi savladati BiH, a sada isto očekuju od utakmice s Islandom koja je i posljednja provjera uoči Evropskog prvenstva. Nakon toga odlaze na smotru najboljih selekcija Evrope u Njemačkoj gdje su prvi favoriti po brojnim prognozama.

Navijači su optimistični po tom pitanju i sinoć su protiv BiH okačili veliki transparent sa stihom iz navijačke hit-pjesme "Three Lions" ili poznatije kao "Football's Coming Home".

"Znam da je bilo tada, ali bi moglo biti ponovo", parola je koja je dočekala engleske i bosanskohercegovačke nogometaše po izlasku na teren St. James's Parka u Newcastleu.

Inače, pjesma "Football's Coming Home" tradicionalno se aktivira svake dvije godine kada Englezi putuju na veliko takmičenje s ambicijama da ga i osvoje. Uspjeli su to samo 1966. na Svjetskom prvenstvu, no njihov opitimizam je neuništiv i ne dovodi se nikad u pitanje pa tako neće biti ni sada.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()