Džeko protekle sezone ubjedljivo najbolji strijelac Fenerbahcea

Zabio 25 golova i upisao devet asistencija

31.05.2024. 14:47
  • Podijeli:
edin dzeko anadolija-660db29845086.webp Foto: Anadolija

Bosanskohercegovački fudbaler Edin Džeko bio je ubjedljivo najbolji strijelac Fenerbahcea u protekloj sezoni Super lige Turske, javlja Anadolu.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je od ukupno 99 pogodaka svog tima postigao 21 i upisao pet asistencija.

Na terenu je proveo 2.692 minute u 36 prvenstvenih utakmica ove sezone.

Iskusni napadač je protekle sezone nastupao i UEFA Konferencijske lige, dok nije igrao u Kupu Turske.

Džeko je tokom protekle sezone u svim takmičenjima na terenu proveo 3.242 minute u 46 zvaničnih mečeva, te postigao 25 golova i upisao devet asistencija.

Na listi najboljih strijelaca sezone u Fenerbahceu slijedi napadač Michy Batshuayi koji je odigrao 775 minuta u 27 mečeva u Super ligi ove sezone te postigao 12 golova i upisao jednu asistenciju.

Važno je napomenuti da je belgijski fudbaler na terenu u prosjeku tokom sezone proveo svega 28 minuta i 42 sekunde po utakmici.

Batshuayi je postizao gol u prosjeku svakih 65 minuta i u tom smislu je bio najefikasniji igrač Fenerbahcea.

U vrhu liste strijelaca još su se našli Turčin Irfan Can Kahveci koji je u 31 prvenstvenoj utakmici postigao 12 golova i upisao sedam asistencija.

Srbijanski veznjak Dušan Tadić koji je nastupio u svih 38 utakmica u turskoj ligi, postigao je deset golova i upisao 14 asistencija.

Poljak Sebastian Szymanski u 37 utakmica postigao je deset golova i upisao 11 asistencija.

Fenerbahce je na kraju veoma uzbudljive sezone zauzeo drugo mjesto sa 99 bodova, odmah iza Galatasaraya koji je sezonu završio sa 102 boda i tako titulu šampiona Turkiye osigurao tek u posljednjem kolu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()