Džeko i navijači Fenerbahcea poslali jasnu poruku svijetu povodom rata u Izraelu

Fenerbahce je u trećem kolu Konferencijske lige savladao Ferencvaros sa 3:1 u meču odigranom u Istanbulu

27.10.2023. 08:28
  • Podijeli:
fenerbahce dzeko twitter-64e7a7cf52409.webp Foto: Twitter

Fenerbahce je u trećem kolu Konferencijske lige savladao Ferencvaros sa 3:1 u meču odigranom u Istanbulu.

Turski velikan je zadržao maksimalan učinak u novoj sezoni.

Batshuayi u 42. i Zajc u 52. minuti su bili strijelci za 2:0 domaćina, a i treći pogodak na susretu dao je domaći igrač. Bio je to autogol Rodriga Becaa za 2:1 istanbulske momčadi. Sve je zaključeno kada je Slovenac Zajcu u nadoknadi postigao svoj drugi pogodak na susretu.

Kapiten ekipe Edin Džeko nije igrao na ovom meču.

U jednom trenutku navijači Fenerbahce su na tribinama otkrili parolu na kojoj je pisalo: “MIr u kući, mir u svijetu”, a pretpostavlja se da je poruka vezana za izraelsko-palestinski rat te Dan Republike Turske koji je za tri dana. Objavu je na društvenim mrežama podijelio i bh. fudbaler.

Ovu izjavu prvi je upotrijebio Mustafa Kemal Ataturk 1931. godine, a smatra se središnjim načelom državne uprave i svih državnih aktivnosti Turske. Izjava se odnosi na mir i udobnost u zemlji, kao i na međunarodni mir i sigurnost.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()