Dva detalja na objavi Džekine supruge rasplamsala maštu Hajdukovih navijača

Da li će doći do senzacionalnog transfera

14.06.2024. 16:29
  • Podijeli:
edin dzeko anadolija-65fad1aa1a986.webp Foto: Anadolija

 

Portal Index je jučer prvi objavio kako je Hajduk krenuo po Edina Džeku (38). Hajdukov novi sportski direktor Nikola Kalinić pokušava dovesti legendarnog centarfora. Kalinić je kontaktirao Džeku, svog bivšeg suigrača iz Rome. Pokušava ga nagovoriti da dres Fenerbahčea zamijeni Hajdukovim, i to već od ovog ljeta.

Od prije je poznato kako Džeko nema ništa protiv toga da jednoga dana zaigra za Hajduk. Nije poznato u kojoj je fazi operacija, no Kalinić je ozbiljan u namjeri da dovede napadača Fenerbahčea.

U međuvremenu, Džeko s porodicom boravi u Dubrovniku jer ondje ima restoran. Njegova supruga Amra objavila je fotografiju večere, a na Instagram storyju pojavilo se crveno i plavo srce, zaštitni znakovi splitskog Hajduka. Mnogi fanovi smatraju kako je poruka Džekine supruge vrlo direktna te da to znači da je napadač iz Bosne i Hercegovine sve bliže Poljudu.

Džeko je od prošloga ljeta igrač turskog velikana, s kojim ima ugovor do kraja juna 2025. godine. Minule je sezone u 46 nastupa zabio 25 golova te deset puta asistirao kroz 3288 minuta igre. Džeko je jedan od najboljih evropskih napadača posljednjih 15-ak godina. Igrao je za Željezničar, Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()