Dinamovi huligani ostaju u grčkom zatvoru

Pristalice Dinama terete se za ubistvo i brojna krivična djela

09.08.2023. 18:51
  • Podijeli:
grcka navijaci dinamo reuters-64d398daf3ce0.webp Foto: Reuters

Grčko javno tužilaštvo podnijelo je kaznenu prijavu protiv 104 osobe, od kojih su većina hrvatski državljani, zbog učestvovanja u krvavom obračunu u Atini u ponedjeljak navečer u kojem je smrtno stradao jedan navijač AEK-a.

Huligani se u kaznenoj prijavi terete za čak četiri krivična djela i sedam prekršaja.
Krivična djela s kojima se osumnjičeni suočavaju su ubistvo s namjerom, učešće u zločinačkoj organizaciji, eksplozija i posjedovanje eksploziva.

Prekršaji koji im se stavljaju na teret su narušavanje mira, opasne tjelesne povrede počinjene u pokušaju, uništavanje strane imovine, podmićivanje, ilegalno nošenje oružja, korištenje oružja i posjedovanje baklji.

Podsjetimo, na ulicama Atine su u ponedjeljak navečer viđene jezive scene gdje su Dinamovi navijači Bad Blue Boysi usmrtili 22-godišnjeg navijača AEK-a tokom brutalne tučnjave.

Istraga je u toku, traži se počinitelj, kao i oružje kojim je krivično djelo izvršeno.

Ispituje se i genetski materijal pronađen u alatima za ubijanje, metalnim predmetima i drvenim palicama, kako bi se otkrio izvršitelj.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()