Derbi visokih tenzija: Borcu bodovi i Evropa nadohvat ruke

Kako je Željezničar bio bolji od Veleža 2:1, Banjalučani još teoretski nisu osigurali izlazak na veliku scenu. Za taj podvig će im trebati još samo bod

07.05.2023. 21:32
  • Podijeli:
FK Borac_FKB-6446b485815d9.webp Foto: FK Borac

Fudbalere Borca samo čudo može spriječiti pa da naredne sezone zaigraju u Evropi. 

Ovo je epilog večerašnjeg derbija na Gradskom stadionu na kojem su Crveno-plavi na pleća bacili Sarajevo, slavivši sa minimalnih 1:0.

Kako je Željezničar bio bolji od Veleža 2:1, Banjalučani još teoretski nisu osigurali izlazak na veliku scenu. Za taj podvig će im trebati još samo bod. 

Okršaj ljutih rivala protekao je u ne pretjerano kvalitetnoj igri, sa puno tenzija, oštrih startova, kartona...

Prvo poluvrijeme donijelo nam je skroman fudbal, igralo se većinom između dva šesnaesterca, tako da su šanse izostale.

Domaćin je bio agilniji u prvih 20, 25 minuta, međutim, kako je vrijeme odmicalo, gost je preuzimao inicijativu.

Tako je u finišu prvog poluvremena stvorio nekoliko poluprilika, ali nije uspio da zatrese mrežu.

U jeku napada Sarajlija Banjalučani su kreirali polukontru, Enver Kulašin je jurnuo ka golu i nakon kontakta sa Muharemom Trakom pao pred šesnaestercom.

Za sudiju Miloša Gigovića nije bilo dileme, bio je to žuti karton, a kako je stameni štoper već javno opomenut, i isključen je.

U nastavku su Banjalučani bilo kokretniji, pritiskali, pogađali stativu, a delirijum na stadionu dogodio se u 87. minutu. Aleksandar Subić je centrirao sa lijevom boka, lopt je preletjela peterac, a na drugoj stativi ju je čekao Fedor Predragović i preciznim udarcem glavom pogodio mrežu za veliko slavlje.

Ovom treba dodati da je meč imao i humanitarni karakter, s obzirom na to da će dio prihoda biti uplaćen Sari Vujinović, djevojčici koja boluje od cerebralne paralize i epilepsije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()