De Jong: Puno je laži o mojoj plaći u Barceloni

Nizozemski veznjak otvorio dušu nakon što je bio kritikovan tokom ljetnog prelaznog roka

17.10.2022. 09:27
  • Podijeli:
frenki_de jong - reuters-1665991444190.webp Foto: Reuters

Nizozemski veznjak Frenki de Jong, te igrač Barcelone, demantovao je glasine o svojoj previsokoj plaći koju prima u Katalonskom klubu.

Podsjećamo, De Jong je u Barcu stigao 2019. godine iz Ajaxa za 85 miliona eura.

"Bilo je puno laži o mojoj plaći. Smanjivao sam plaću svake od tri godine koliko sam ovdje. Novac se na kraju vrati pa izgleda puno veće. Brojni ljudi ovo ne razumiju, ali brojke koje mediji iznose su lažne", rekao je 25-godišnji De Jong za TV NOS.

Podsjetimo, cijelo ljeto pisalo se o odlasku Nizozemca iz Barcelone, što se na kraju nije dogodilo. Sada je demantirao tvrdnje prema kojima je odbijao prihvatiti smanjenje plaće. Daily Mail podsjeća da je bivši predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu ponudio De Jongu više od 400 hiljada eura sedmično. Time bi zaradio 20 miliona eura ove sezone i 25 iduće, a još gotovo 20 miliona eura dobio bi kao "odgođenu plaću".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()