Danas otvorenje renoviranog stadiona Kraljeva: Projekat vrijedan 400 miliona eura

Realovi navijači moći će uživati u potpuno novim sjedalima i raskošnom osvjetljenju

02.09.2023. 16:00
  • Podijeli:
Santiago Bernabéu_foto_TW Cropped-64f338b98ea16.webp Foto: Twitter/@realmadrid

Madriđani ponosno ističu da će to biti stadion 21. stoljeća, primjer digitalne budućnosti. Opremljen je i videozaslonom od 360 stepeni. Od 16:15 Real Madrid dočekuje Getafe u prvenstvu, a nije to bilo kakva utakmica za Kraljeve.

Real Madrid će odigrati prvu utakmicu na renoviranom stadionu. Projekt je stajao 400 miliona eura, a novi Bernabeu danas će imati premijeru u Primeri. Renovacija je trajala tri godine, a stadion je dobio pomični krov, ogromne semafore i teren koji se može prilagoditi raznim sportovima, od nogometa, košarke i tenisa. Zanimljivo, u isto vrijeme se čak može igrati košarka i tenis.

Uz sve to dobio je razne trgovine, kafiće i hotel. Realovi navijači moći će uživati u potpuno novim sjedalima i raskošnom osvjetljenju. Sve skupa pružit će jedinstveno nogometno iskustvo. Napravljen je impresivan sistem koji Realov stadion pretvara u arhitektonski dragulj. Travnjak se može automatski sklopiti i vertikalno naslagati u specijalnu komoru koja se nalazi ispod površine terena, tik uz najdonju etažu tribine.

Travnjak u toj dubokoj komori ima sve potrebne uvjete da ostane u savršenom stanju; od sistema prozračivanja i zalijevanja do tretmana ultraviolentnim zrakama koje simuliraju sunce. U Realu očekuje da će novi stadion i njegovi brojni sadržaji privući još više turista, koji su i dosad u velikom broju posjećivali Realov stadion, u kojem se nalazio muzej i fan-shopp.

Temeljiti obilazak stadiona donosio je Realu sjajnu zaradu. Jedna od novih atrakcija zasigurno će biti i prizor rasklapanja i sklapanja stadiona.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()