"Dan D" za Nermina Bašića: Ostaje li Željo bez trenera?

Željo naredni meč igra u subotu protiv Sloge na stadionu Grbavica

01.11.2023. 10:04
  • Podijeli:
Nermin Bašić_UNA-644abc2fbcf06.webp Foto: UNA

Nermin Bašić, trener Željezničara, u najavi utakmice protiv Igmana kazao je da je za Plave u Konjicu "dan D". Željo je taj meč izgubio sa 2:0, a nekoliko dana poslije stigao je i trenutak kada će se na Grbavici odlučivati o sudbini stratega iz Travnika.

Portal Sport1.ba piše da je za danas zakazan sastanak Željinog menadžmenta s Bašićem, da su dvije strane bliže sporazumnom rastanku nego nastavku saradnje i da će Plavi tako vjerovatno u potragu za novim trenerom.

Bašiću bi mogli presuditi očajni rezultati s gostujućih terena. Željo je ove sezone šest puta gostovao i šest puta izgubio s gol-razlikom 1:12, a tome treba dodati i eliminaciju iz Kupa BiH protiv Slobode na Tušnju.

Svih 15 bodova Željo je ove sezone osvojio na Grbavici.

Bašić je već ranije svoj mandat stavljao nma raspolaganje, poslije pobjede nad Širokim Brijegom, a prije vječitog derbija, ali je tada od čelnika Želje dobio punu podršku.

Željo naredni meč igra u subotu protiv Sloge na stadionu Grbavica.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()