Dalić: Neću se obazirati na komentare, Hrvatska zaslužuje poštovanje

Trener Hrvatske je zajedno s Ivanom Perišićem najavio utakmicu s Kanadom

Autor: UNA HR
26.11.2022. 14:07
  • Podijeli:
Dalic Press_Goran Stanzl_Pixsell-1669277209646.webp Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Hrvatska u nedjelju u 17 sati igra drugu utakmicu na SP u Katru, protivnik selekcije koju vodi Zlatko Dalić je reprezentacija Kanade. Računica je jasna, Vatreni pobjedom otvaraju vrata plasmana u osminu finala, remi ih još ostavlja u igri, a poraz bi bio veliko razočaranje. Svi su složni, previše oprezno je Hrvatska odigrala utakmicu s Marokom, koliko god protivnik bio disciplinovan i ozbiljan hrvatska je reprezentacija trebala odigrati bolju utakmicu. Za vjerovati je da će tako biti sutra protiv Kanađana.

„Pripremamo se za jako važnu i tešku utakmicu. Bitan je bio oporavak igrača jer nam je rani termin poremetio  bioritam, sad smo se prebacili na noćni termin. Očekujem tešku utakmicu i s više energije nego protiv Maroka. Puni su samopouzdanja, a mi moramo jednako odgovoriti“, rekao je Dalić na posljednjoj konferenciji za medije uoči utakmice. 

Društvo mu je pravio Ivan Perišić koji nije bježao od toga da Hrvatska mora i može bolje.

„U drugoj i trećoj utakmici moramo pokazati puno više. Odbrambeno je bilo jako dobro, ali napadački nije kako mi znamo. Imamo još jedan trening, mislim da ćete gledati novu, pravu Hrvatsku. Svaki igrač mora dati više, pogotovo ofenzivno. Ne smijemo nešto izmišljati, to je naš fudbal. Čim izmišljamo nešto drugo, to nismo mi. Idemo probati odigrati kao u Ligi nacija i na zadnjih par prvenstava i onda nema straha“, rekao je igrač Tottenhama.

Trener Hrvatske je rekao da će Nikola Vlašić danas trenirati i biti u konkurenciji za igru, ali nije otkrio šta smjera napraviti po pitanju promjena u sastavu.

„Nemojte me tjerati da kažem ko će započeti od napadača. Imamo četiri napadača koji imaju svoj stil igranja. Prilagodićemo se suparniku. Ne vjerujem da ću pogriješiti koga god od njih stavim. Znali smo prvih 11, sad znamo prvih devet. Kanada je dobra, bili su u kvalifikacijama ispred SAD i Meksika, namučili su Belgiju. Po svemu su zaslužili više od poraza. Puno malih reprezentacija radi iznenađenja. Nema življenja na staroj slavi i vraćanja u prošlost, ovo je sadašnjost i tu moraš odgovoriti na pravi način. Možda je dobra priča da je SP u toku sezone, igrači su došli u pravoj formi i vjerujem u trkački jaču utakmicu“, kaže trener Vatrenih.

Ivan Perišić je zatim pohvalio nastup Kanađana protiv Belgije.

„Belgija nije mogla odgovoriti na njihovu trku i pritisak. Moramo biti na tom nivou i trkački i agresivnošću. Ipak smo mi Hrvatska i ako budemo prikazali našu igru, to će biti pozitivno. Jedva čekam utakmicu“, rekao je iskusni krilni napadač Hrvatske.

Trener Dalić upitan je još jednom za komentar izjava iz kanadskih redova, nimalo lijepih niti korektnih.

„Hrvatska reprezentacija zaslužuje poštovanje svakoga jer je to pokazala otkad postoji. Osvojili smo dvije medalje u 20 godina što je malo ko napravio. Kako mi pokazujemo respekt prema drugima, tako ga i zaslužujemo. Nisam to htio komentarisati, ali nije poštovanje prema nama da igramo u 13 sati. Hrvatska je druga na svijetu, ne igra ni Engleska, ni Španija ni Francuska u 13 sati. Neću se obazirati na bilo kakve komentare. Mi ćemo se pripremiti i biti dostojanstveni i prema Kanadi. I očekujemo poštovanje“, poručio je Dalić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()