Da li će PSG vratiti trenera kojeg su otjerali?

Bogati vlasnici razmišljaju o novoj smjeni na klupi?

21.02.2023. 14:45
  • Podijeli:
thomas tuchel-profimedia-1665663239114.webp Foto: Profimedia

Šefovi PSG-a razmišljaju o smjeni Christophea Galtiera nakon poraza od Bayerna (0:1) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka i teško izborene 4:3 pobjede protiv Lillea. Umjesto njega na klupu bi voljeli vratiti Thomasa Tuchela, piše britanski Standard.

Tuchel je bio PSG-ov trener od 2018. do kraja 2020. godine. Tuchela je tada posla koštao intervju u kojem je kazao kako nije siguran ima li u Parizu ulogu trenera ili političara. Kasnije se pravdao kako je sve bila šala i kako su njegove riječi pogrešno prevedene, ali bilo je prekasno.

U 127 utakmica na klupi pariškog kluba Tuchel je ostvario 96 pobjeda. Pritom je osvojio dvije prvenstvene titule, francuski kup i liga kup 2020. godine te francuski superkup u dva navrata. PSG je odveo i do finala Lige prvaka gdje je izgubio od Bayerna.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()