Čuveni holandski trener vraća se u evropskog velikana koji je u krizi

Tokom 2004. kratko je bio tehnički direktor. Radio je kao trener u Barceloni, AZ Alkmaaru, Bayernu i Manchester Unitedu

04.10.2023. 14:00
  • Podijeli:
Louis van Gaal_profimedia-0743671330-63945aefb4a7d.webp Foto: Profimedia

Louis van Gaal poslije 19 godina vratio se u Ajax. Iskusni stručnjak imaće ulogu savjetnika u najtrofejnijem holandskom klubu, koji je nalazi u velikoj krizi.

Došao je na mjesto Jan van Halsta, koji je odlučio da se povuče po isteku mandata. Trofejni trener je u Ajaxu treći. Bio je u Amsterdamu od 1988. do 1997. kada je vodio mlađe kategorije, pa je bio pomoćnik, a onda i šef stručnog štaba. Donio je Ajaxu trofej Lige šampiona 1995. godine.

Tokom 2004. kratko je bio tehnički direktor. Radio je kao trener u Barceloni, AZ Alkmaaru, Bayernu i Manchester Unitedu.

“Hoću da pomognem Ajaxu. Živim u Portugalu i odgovara mi uloga spoljnog saradnika. Mogu da ponudim svoje znanje nadzornom odboru.”

Ajax renutno preživljava neke od najgorih trenutak u 123 godine dugo historiji. Prošle nedjelje su izgubili derbi od Feyenoorda 4:0. Trenutno su 15. na tabeli Eredivizije.

Prošle nedjelje je smijenjen sportski direktor Sven Mislintata.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()