Čudo na "Poljudu": Hajduk izbacio ostrvskog velikana

"Trebaće nam neko vrijeme da shvatimo što smo napravili"

28.02.2023. 17:36
  • Podijeli:
Hajduk juniori Liga šampiona_HNK Hajduk-63fe2ba9c8a75.webp Foto: Robert Matić / HNK Hajduk

Juniori Hajduka napravili su senzaciju i pobjedom 2:1 na "Poljudu" izbacili Mančester siti u osmini finala Lige šampiona.

Golove za splitsku ekipu postigli su Roko Brajković i Mate Antunović, a za Građane je pogodio Oskar Bob.

Bili će u četvrtfinalu kontinentalne elite u gostima igrati protiv boljeg iz duela Borusije Dortmund i Pari Sen Žermena.

Hajduk se od prve minute dobro postavio na terenu protiv favoriziranih gostiju te već u šestoj minuti zaprijetio preko Jere Vrcića. Ostrvski velikan je u uvodu utakmice imao posjed, no s vremenom mu je domaćin i u tom segmentu igre počeo parirati, piše Index.hr.

Odlična igra četa Marijana Budimira dovela je i do gola u 24. minutu. Nespretno je reagovao golman Džordž Marej-Džons, koji je izašao na 20-ak metara i pokupio dugo dodavanje ispred Antunovića.

No, loptu je samo odbio loptu do Brajkovića koji ju je preciznim udarcem smjestio u upražnjenu mrežu.

Svega devet minuta kasnije Hajduk je povisio na 2:0. Noa Skoko lijepim je dodavanjem vanjskim dijelom kopačke pronašao Antunovića, a on je predriblao čuvara i udarcem u bliži ugao pogodio metu.

Bob je u finišu prvog dijela smanjio na 1:2, a kako su mreže mirovale u nastavku, autsajder je prošao među osam najboljih.

"Osjećaj je fenomenalan, ovo je ogroman uspjeh za klub. U osam smo najboljih u Evropi, makar u juniorskoj konkurenciji. Trebaće nam neko vrijeme da shvatimo što smo napravili. Jako puno smo analizirali Siti, u tome je tajna naše pobjede. Znali smo da je teško se s njima nadigravati i da će imati posjed", rekao je oduševljeni trener Budimir.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()