Crvena zvezda rutinski pobijedila Spartak

Crvena zvezda je preskočila još jednu prepreku, lako je ostvarila pobjedu protiv Spartaka u Subotici – 4:1 i dodatno se približila osvajanju titule prvaka Srbije

05.04.2023. 20:57
  • Podijeli:
crvenazvezda_spartak_starsport 1-642dc47d68906.webp Foto: SrarsSport

Crvena zvezda rutinski došla do ubjedljive pobjede protiv Spartaka u Subotici - 4:1.

Crvena zvezda je preskočila još jednu prepreku, lako je ostvarila pobjedu protiv Spartaka u Subotici – 4:1 i dodatno se približila osvajanju titule prvaka Srbije, koja obezbjeđuje i direktan plasman u gurpnu fazu Lige šampiona u narednoj sezoni.

Ostvarila je ekipa koju sa klupe predvodi Miloš Milojević i 25. prvenstveni trijumf, uz četiri remija. I nije se namučila sa sjeveru Srbije, iako se Spartak trudio da igra otvoreno, da pokuša da iznenadi velikog favorita i osvoji koji bod u grčevitoj borbi za opstanak.

U tome ipak nisu uspjeli, najviše zbog činjenice da ovako kvalitetan rival kažnjava svaku grešku. Prva se dogodila u šestom minutu kad je na ovom meču prilično loši Dubljanić bez potrebe istrčao van svog šesnaesterca, a brzonogi Bukari je pobegao odbrani Spartaka i potom lako smestio loptu u protivničku mrežu – 0:1.

Činilo se da Subotičani ipak mogu nešto više kad je samo koji minut kasnije Šimura preciznim udarcem glavom savladao Borjana, koji je izjednačio rekord Ratomira Dujkovića po broju zvaničnih mečeva za "crveno-bele" -1:1.

Ipak, podogila je ponovo gostujuća ekipa ritam meča, a povela je poslije još jedne greške domaćih igrača. Poslije ubacivanja kangve Dragović je zahvatio loptu glavom, pogodio je prečku, u nastavku akcije po mišljenju sudije Nikolića Šimura je faulirao u svom šesnaestercu Erakovića. Precizan sa bijele tačke bio je Katai, kojem je ovo bio stoti pogodak za Crvenu zvezdu – 1:2.

U nastavku, Spartak je imao dvije šanse za izjednačenje, propustili su ih Ado u 47. i Todoroski četiri minuta kasnije. I tada je prestao otpor Subotičana.

Tačnije, Crvena zvezda je igrala strpljivo, a njihov kvalitet, u ovoj slučaju individulani, došao je do izražaja. Postigli su Beograđani i dva prelijepa gola za siguran trijumf, najprije je sa 25 metara Kangva poslao „bombu“ u gol loše postavljenog Dubljanića u 55. minutu, a potom je u 83. Katai fantastično izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, sa 18 metara.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()