City šokantno poražen na gostovanju kod Wolvesa: United ponovo izgubio na Old Traffordu

Naš Anel Ahmedhodžić je odigrao svih 90 minuta za svoj tim kojem se, ako ovako nastavi, ne piše dobro i teško da će sačuvati prvoligaški status

30.09.2023. 21:20
  • Podijeli:
Manchester city foto Tanjug:AP Photo:Rui Vieira-645d14817b153.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Zanimljivo popodne u engleskom Premiershipu je iza nas, a u njemu je viđeno nekoliko iznenađenja na šest utakmica koji su vrijednih pomena.

Najveće je svakako poraz Manchester Cityja na gostovanju u Wolverhamptonu koji je slavio rezultatom 2:1.

Igrala se 13. minuta susreta kada je Neto primio loptu i sa njom pretčao polovinu igrališta, te uz malu pomoć Diasa savladao golmana Građana za vodstvo svog tima. Sjajan je to bio potez portugalskog veznjaka.

Uslijedila je neviđena ofanziva prvaka Engleske koji je šanse redao jednu za drugom, a Alvarez je jednu od njih iskoristio početkom nastavka kada je sjajno pogodio.

Malo nakon toga Vukovi su ponovo došli u vodstvo preko Hwanga kojem nije bilo teško da poentira nakon odličnog pasa Cunhe. Bio je to prvi ovosezonski poraz u ligi za četu Pepa Guardiole.

Ni njihove komšije iz Manchestera nisu mnogo bolje prošle ovog podneva. United je svojim navijačima priredio još jedan veliki šok.

Ovaj put je sva tri boda sa Old Trafforda odnio Crystal Palace koji je slavio zahvaljujući eurogolu Andersena u 25. minuti.

Ogroman trijumf tima kojeg sa klupe predvodi 76-godišnji i neuništivi Roy Hodgson.

Arsenal se doslovno igrao na gostovanju kod Bournemoutha kojeg je savladao rutinski. Topnici su "otresli" Trešnjice s visokih 4:0.

S bijele tačke su pogađali Martin Odegaard i konačno Kai Haverz kojem je ovo bio prvi gol, a iz igre su poentirali Bukayo Saka i Ben White.

Luton je stigao do svoje prve i historijske pobjede ikada u Premiershipu. Savladali su Everton u gostima 2:1, dok je West Ham bez većih problema nadigrao Sheffield, bilo je 2:0.

Naš Anel Ahmedhodžić je odigrao svih 90 minuta za svoj tim kojem se, ako ovako nastavi, ne piše dobro i teško da će sačuvati prvoligaški status.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()