City siguran protiv Ahmedhodžićevog Sheffielda, Aston Villa se izjednačila s Arsenalom

Građani se vratili u borbu za vrh tabele

30.12.2023. 18:05
  • Podijeli:
city reuters rodri-65904a9d4124c.webp Foto: Reuters

Aktuelni prvaci Engleske, fudbaleri Manchester Cityja su u 20. kolu Premiershipa savladali ekipu Sheffielda rezultatom 2:0 i tako se vratili u borbu za vrh tabele.

Građane je u vodstvo doveo Rodri koji je pogodio u 14. minuti susreta i tako postavio rezultat prvog dijela da bi u nastavku trijumf aktuelnog prvaka potvrdio Alvarez u 61. minuti susreta.

Manchester City se s nova tri boda uključio u borbu za vrh tabele budući da se izjednačio sa Arsenalom na trećem mjestu sa po 40 bodova, dva manje od vodećih Liverpoola i Aston Ville.

Aston Villa je u izuzetno zanimljivoj utakmici pobijedila Burnley rezultatom 3:2 i došla na čelo tabele. Villa ima 42 osvojena boda koliko i Liverpool uz utakmicu manje. Strijelci za domaće su bili Bailey, Diaby i Douglas Luiz, koji je pogodio sa jedanaest metara, dok su za goste precizni bili Amdouni i Foster.

U preostale dvije utakmice Crystal Palace je na svom terenu pobijedio Brentford rezultatom 3:1 dok je Wolves savladao Everton rezultatom 3:0.

Rezultat i strijelci:

Manchester City - Sheffield United 2:0 (Rodri 14', Alvarez 61')

Aston Villa - Burnley 3:2 (Bailey 28', Diaby 42', Douglas Luiz (p) 90' / Amdouni 30', Foster 72')

Crystal Palace - Brentford 3:1 (Olise 14', 58', Eze 39' / Lewis-Potter 2')

Wolves - Everton 3:0 (Kilman 25', Cunha 53', Dawson 61')

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()