Ćiro Blažević: Doktori su digli ruke od mene, nemojte za mnom žaliti

Ovo Ćiri nije prva borba sa zloćudnom bolesti, no sada nije optimističan

01.11.2022. 21:53
  • Podijeli:
ciro-blazevic-slaven-branislav-babic-pixsell.jpg

Legendarni trener i bivši selektor Hrvatske i Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević, već se godinu i tri mjeseca bori s rakom prostate, a sada, nažalost, misli da je teška bolest ta koja će iz bitke izaći kao pobjednik.

"Vrijeme mi je, imam 88 godina iza sebe, ostavio sam dosta. Šta ćeš. Konstatiraš istinu, a ona je da imaš rak s pet metastaza. Onda je to fatalno. U svakom slučaju, nemojte za mnom žaliti, previše sam napravio da ne bih bio spokojan. Previše dobrog. I koliko god se trudim, ne mogu naći kome sam zlo napravio, i to od najranije mladosti... Kad gledam svoje kolege, gotovo svi su umrli: Barić, Ivić, Zebec. I moje je vrijeme došlo", rekao je Ćiro za Story i dodao:

"S tim se čovjek mora pomiriti, bez kukanja i jadikovanja. Tako da bih molio ljude: poštedite se žalosti za mnom jer odlazim spokojan i to je jako lijepo. Ne znam kako oni zločesti ljudi koji su toliko toga lošeg napravili trebaju umrijeti, a do tada uopće nisu vjerovali u Boga? Kad trebaš umrijeti, počinješ vjerovati. Ali eto, tu sam."

Ovo Ćiri nije prva borba sa zloćudnom bolesti, no sada nije optimističan.

"Moj sin dođe i kaže: 'Tata, to si isto govorio i prije pet godina.' On želi ublažiti ovu istinu, a doktori su digli ruke od mene", zaključio je legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()