Chelsea krenuo po novog-starog trenera: Italijan se vraća u PL?

Conte je osim Chelseaja vodio i italijansku reprezentaciju, Juventus i Inter, a posljednji posao bio mu je na klupi Tottenhama

02.05.2024. 15:40
  • Podijeli:
Antonio Conte foto Reuters-64077c88947ea.webp Foto: Reuters

Chelsea se trenutno nalazi na devetom mjestu tabele Premier lige, a očekuje se da će Maurizio Pochettino napustiti klupu na kraju nestabilne sezone.

Klub je poslao ponudu Antoniju Conteu koji je ekipu vodio od 2016. do 2018. te stigao do naslova u Premier ligi u sezoni 2016./17., a godinu kasnije i podigao trofej FA kupa. Osim Chelseaja, za trenutno nezaposlenog Italijana zainteresirani su i Milan i Napoli.

Conte je osim Chelseaja vodio i italijansku reprezentaciju, Juventus i Inter, a posljednji posao bio mu je na klupi Tottenhama. Klub je napustio sporazumnim raskidom ugovora. Po odlasku je igrače nazvao sebičnima, a klub luzerskim uz riječi:

“Ovo je priča o Tottenhamu: Ovdje je isti vlasnik već 20 godina i nikada nisu ništa osvojili. Zašto? Je li za to kriv klub ili svaki trener koji je od tada bio ovdje?“.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()